Facebook Hesabı Dondurma Ve Silme Nasıl Yapılır  

            Dünyanın en yaygın kullanımına sahip sosyal ağ hesabı Facebook’tan bir süre sonra sıkılabilir ve hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Peki, Facebook Hesabı Dondurma Ve Silme Nasıl Yapılır 

            Oyun istekleri, tanımadığınız kişiler tarafından gönderilen arkadaşlık istekleri ve mesajlar, virüsler ve reklamlar nedeniyle hesabı silmek ve ya dondurmak kaçınılmaz olabiliyor. Özellikle öğrenciler sınav dönemlerinde Facebook’a fazla girdiğini fark edip zaman kaybını azalmak için hesaplarını dondurmak istiyorlar.

             Bir diğer nedenlerden biri ise biten ilişkiler sonrası eski sevgili ve ya eş ile ilgili bir şeyler görmemek ve iletişimi tamamen koparma isteği olabiliyor. Sürekli aynı içeriklerin paylaşılması bazen akrabaların gereksiz yorumları bile Facebok’tan soğumanıza yetebilir.
 
            En geçerli sebeplerden biri ise artık özel hayatın diğer kişiler tarafından bilinmek istenmemesi ve arama motorlarında çıkmama isteği yer alıyor.Bunun gibi birçok neden Facebook ile bağınızı koparmak istemenizi sağlayabilir.Burada dikkat etmeniz gereken hesabı kalıcı olarak mı silmek istiyorsunuz yoksa bir süre ara vermek mi istiyorsunuz?Karar verdikten sonra aşağıdaki alt başlıklardan birine göre işlemlerinizi yapabilirsiniz.
 
Facebook hesabı dondurma nasıl yapılır?
 
            Bir süre Facebook’a girmemek ve kişilerin size erişmesini engellemek için hesabınızı dondurmaya karar verdiniz.Hesaba herhangi bir şekilde giriş yaparsanız tekrar aktif olacağını ve kaldığınız yerden tüm içeriklerinizle aynen devam edeceğinizi unutmayın.Öyleyse şu adımları izlemelisiniz.
 
1. Tüm Facebook sayfalarının sağ üst kısmında bulunan hesap menüsüne tıklayın
2. Ayarları seçin
3. Sol sütunda Güvenlik‘e tıklayın
4. Hesabını dondur’u seçin ve onaylamak için adımları takip edin.
5. Size neden dondurmak istediğinizi soracaktır, istediğiniz bir neden ya da diğer seçeneğini seçerek hesabı dondurabilirsiniz.
 
Facebook Hesabı Nasıl Silinir?
 
            Facebook’u artık hiç bir şekle kullanmak istemiyorsanız ve hesabı kalıcı olarak silmek istiyorsanız şu linke tıklamalısınız.
 
https://www.facebook.com/help/delete_account
 
            Gelen ekranda “Hesabımı sil” ve “İptal” butonları bulunmaktadır, hesabı silmek istediğinizden eminseniz “Hesabımı sil” butonuna basmanız yeterlidir.Silinen hesaplarda paylaşımlar, arkadaş listesi ve içerikler geri alınamaz.Facebooka yeniden dönmek için yeni bir hesap açmanız gerektiğini unutmayınız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir