Instagram’da Profil Gizleme Nasıl Yapılır?

            İnstagram uygulaması kişilerin kolaylıkla gündelik yaşamlarını, eğlenceli vakitlerini ve fotoğraflarını paylaşabilecekleri popüler bir sosyal medya platformu. Siz fotoğraflarınızı paylaşırken sadece arkadaşlarınız ile paylaştığınızı düşünüyor olsanız da eğer profiliniz açık ise diğer kullanıcılar fotoğraflarınızı görebilir, beğenebilir, canlı yayın veya videolarınızı görüntüleyebilir hatta fotoğraf ve videolarınızı başka platformlarda sizden izinsiz paylaşabilir. İnstagram kullanıcılarının güvenliği için birçok seçenek sunmuş durumda. İstenmeyen kullanıcıları engelleyebildiğiniz gibi profilini sadece arkadaşlarının görmesini isteyen kişiler içinde gizlilik imkanı sunmuştur. Peki, instagram hesabımızı nasıl gizleriz ve sadece arkadaşlarımızın görmesini sağlayabiliriz?

1) Android’te İnstagram Hesabı Gizleme

            Öncelikle profilinize girin ve sağ üstte göreceğiniz üç çizgili butona tıklayın. Önümüze açılan seçeneklerden “Gizli hesap” seçeneğine geliyoruz ve aktif hale getiriyoruz. İnstagram ” Bu isteği onaylıyor musunuz? ” şeklinde son uyarısını yapıyor ve “Tamam” seçeneğine tıkladığınızda artık profiliniz gizli hale geliyor. Profilinizi tekrar açık hale getirmek için aynı yolu uygulayabilirsiniz.

2)İOS’tan İnstagram Hesabı Gizleme

            Yine instagram sayfanıza giriyorsunuz ve sağ tarafta bulunan ayarlar simgesine tıklıyorsunuz daha sonra “Hesap” kısmından “Gizli Hesap” seçeneğini aktif hale getiriyorsunuz ve profiliniz diğer kullanıcılara gizli hale geliyor. Gizliliği kaldırmak ve profilinizi açık hale getirmek için ise “Gizli Hesap” kısmını aktif halden çıkarıyorsunuz ve instagram “Gizliliği değiştir?” diye bir uyarı veriyor ve o uyarıya tamam diyorsunuz. Profiliniz tekrar açık konuma geliyor.

3) Bilgisayardan İnstagram Hesabı Gizleme

            Öncelikle instagram hesabımıza giriş yapıyoruz ve yine profilimizi açıyoruz. Sağ üst köşede bulunan ayarlar simgesine tıklıyoruz. Sol tarafta “Seçenekler”  kısmından “Gizli Hesap” kısmını bulup aktif hale getiriyoruz. Tüm işletim sistemi için profil gizleme adımları bu kadar. Artık size sadece arkadaşlarınız görüntüleyebilir. Profilinize girseler bile fotoğraflarınıza ve diğer özel bilgilerinize erişim sağlayamazlar.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir